Ajankohtaista

Linnunmaa Lexin Tarja Anunti Tilisanomissa: Työajan ulkopuolella tapahtuvan matkustamisen kuormitus kuriin lakimuutoksella

Työturvallisuuslain täsmennyksen myötä työnantajan on jatkossa huomioitava työajan ulkopuolinen matkustaminen osana työn vaarojen selvittämistä ja arviointia. Lokakuussa voimaantulevalla lakimuutoksella pyritään vähentämään työhön liittyvän matkustamisen terveydellisiä haittoja.

Lue lisääTietojaLinnunmaa Lexin Tarja Anunti Tilisanomissa: Työajan ulkopuolella tapahtuvan matkustamisen kuormitus kuriin lakimuutoksella »

Tiedote: HR-lainsäädäntö saatavilla jatkossa vain HR & Talous -palvelusta

HR & Talous -palvelun laajeneminen tuo tullessaan joitakin muutoksia, jotka koskettavat myös osaa EHS-palvelumme käyttäjistä. Myös EHS-palvelussa on tähän saakka ollut saatavilla rajattu HR-lainsäädännön paketti, joka on löytynyt Lakikirjastosta otsikolla ”Työelämä ja HR”. Nyt kyseinen kategoria muuttuu otsikkonsa ja sisältönsä osalta. Jatkossa kyseisen kategorian sisältö painottuu EHS:n keskeiseen osaan eli työsuojeluun sekä tietosuoja- ja tilaajavastuusääntelyyn. Vastaavasti työelämän ja HR:n keskeinen sääntely löytyy vain HR & Talous -palvelustamme.

Lue lisääTietojaTiedote: HR-lainsäädäntö saatavilla jatkossa vain HR & Talous -palvelusta »

Painelaitteiden käytön valvontaan uusi linjaus — valvontakohteiden enimmäismäärää ja kohteiden etäisyyksiä tarkennetaan

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on linjannut, kuinka monta kohdetta painelaitteiden käytön valvojalla saa olla valvonnassaan ja kuinka kaukana käytön valvoja ja valvottavat kohteet voivat sijaita toisistaan. Uudella linjauksella pyritään varmistamaan painelaitteiden käytön turvallisuutta sekä käytön valvojan edellytyksiä hoitaa tehtäväänsä.

Lue lisääTietojaPainelaitteiden käytön valvontaan uusi linjaus — valvontakohteiden enimmäismäärää ja kohteiden etäisyyksiä tarkennetaan »

Rakentamismääräyskokoelma päivitetty – muutokset rakentamislainsäädäntöä seuraavien asiakkaiden lakikirjastoissa mahdollisia

Rakentamismääräyskokoelma löytyy nyt omana aihealueenaan Lakikirjasto-välilehdeltä ja siihen kuuluvat määräykset on lajiteltu alakategorioihin luettavuuden helpottamiseksi. Päivitystyön johdosta rakentamislainsäädäntöä seuraavien asiakkaiden lakikirjastoihin on tullut rakentamismääräyskokoelma näkyviin.

Lue lisääTietojaRakentamismääräyskokoelma päivitetty – muutokset rakentamislainsäädäntöä seuraavien asiakkaiden lakikirjastoissa mahdollisia »

Asetusehdotus SUP-direktiivin toteuttamisesta on lausuntokierroksella

Tiettyjen muovituotteiden ympäristövaikutuksen vähentämisestä annettu direktiivi eli SUP-direktiivi asettaa myyntikieltoja ja merkintävaatimuksia tietyille kertakäyttöisille muovituotteille. Tavoitteena on ehkäistä ja vähentää kertakäyttöisten muovituotteiden vaikutusta ympäristöön, etenkin vesiympäristöön sekä edistää kiertotaloutta ja yhtenäistää tuotesääntelyä EU:n sisämarkkinoilla.

Lue lisääTietojaAsetusehdotus SUP-direktiivin toteuttamisesta on lausuntokierroksella »

REACH- ja CLP-asetuksia on täydennetty – muutokset kemikaalilainsäädäntöä seuraavien asiakkaiden lakikirjastoissa mahdollisia

Kevään aikana päätietokantaamme on lisätty lukurakenne REACH- ja CLP-asetuksiin. Säädöksiä lukiessa tämä näkyy uusina väliotsikkoina, jotka helpottavat asetusten sisällön hahmottamista. Samalla...

Lue lisääTietojaREACH- ja CLP-asetuksia on täydennetty – muutokset kemikaalilainsäädäntöä seuraavien asiakkaiden lakikirjastoissa mahdollisia »

Nestemäisten polttoaineiden jakeluasemia koskevan JANO-asetuksen velvoittama ensimmäinen määräaika lähenee — toimintasuunnitelma poikkeuksellisia tilanteita varten toimitettava 18.5.2021 mennessä

Valtioneuvoston asetus nestemäisten polttoaineiden jakeluasemien ympäristövaatimuksista eli nk. JANO-asetus tuli voimaan 18.5.2020. JANO-asetuksen 13 §:n mukaan toiminnanharjoittajan on laadittava toimintasuunnitelma poikkeuksellisia tilanteita varten. Tässä artikkelissa on nostettu esille kolme tärkeää kysymystä, mitä toimintasuunnitelmasta tulee tietää.

Lue lisääTietojaNestemäisten polttoaineiden jakeluasemia koskevan JANO-asetuksen velvoittama ensimmäinen määräaika lähenee — toimintasuunnitelma poikkeuksellisia tilanteita varten toimitettava 18.5.2021 mennessä »

Arkisto »