Takaisin

Webinaari: Työnantajan vastuu häirinnän torjunnassa

Häirinnän ja väkivallan uhan huomioonottaminen työpaikoilla kuuluu työnantajan yleisiin velvollisuuksiin. Häirinnän torjunta on tärkeä osa työpaikan turvallisuusjohtamista. Asiaa koskevat useat kansalliset lait, kuten työturvallisuuslaki, tasa-arvolaki, yhdenvertaisuuslaki ja työterveyshuoltolaki. Kesällä 2019 hyväksytty Kansainvälisen työjärjestön (ILO) uusi työpaikkahäirintää koskeva ihmisoikeussopimus tuo muutoksia myös kansalliseen sääntelyyn.

  • Mitkä ovat työnantajan lakiin perustuvat velvollisuudet häirinnän torjunnassa?
  • Miten työnantajan on toimittava häirintätapauksissa?
  • Millaisia sanktioita velvollisuuksien laiminlyönnistä voi seurata?
  • Millaisia muutoksia ILO:n uusi sopimus tuo häirintää koskevaan sääntelyyn?

Aiheeseen johdattavat lakiasiantuntijamme Jonna Rytkönen ja Tarja Anunti.

 

 

 

Milloin?

Tiistaina 3.12.2019 klo 13 alkaen (Skype-yhteys).

Webinaarin kesto on noin 1,5 h.

Osallistuminen on maksutonta. 

Ilmoittautuminen ma 2.12.2019 mennessä. Lähetä nimesi ja yhteystietosi osoitteeseen palvelu@linnunmaalex.fi otsikolla ”Ajankohtaiswebinaari”. Webinaari järjestetään Skype-yhteyden välityksellä. Lähetämme ennen webinaarin alkua sähköpostiisi kutsulinkin, jota klikkaamalla pääset osallistumaan kokoukseen.

Webinaarin osallistujien henkilötietoja käsitellään tietosuojaselosteemme mukaisesti. Henkilötietoja voidaan käyttää esimerkiksi palveluidemme markkinoinnissa lähettämällä osallistujille markkinointiviestejä. Huomioithan, että Skypen teknisten rajoitusten vuoksi osallistujien nimet ja sähköpostit näkyvät kutsulistalla kaikille osallistujille.

Lämpimästi tervetuloa! 


Kaipaatko apua työlainsäädännön muutosten hallintaan? Linnunmaa Lex tekee lainsäädännön seurannasta vaivattomampaa. Kätevän verkkopalvelun avulla otat yritystäsi koskevat lainsäädännön vaatimukset haltuun helposti, ennakoiden ja aikaa säästäen. Linnunmaa Lexistä löydät myös työkalut omien merkintöjen ja tehtävien tekemiseen sekä viestintään ja vastuunjakoon. Käytössäsi ovat lisäksi osaavat asiantuntijamme ja tekninen tuki chatissa. Tutustu tästä uuteen palveluumme!