Takaisin

Vastuullisuustyössä: Maailman pohjoisin paperitehdas Stora Enso Veitsiluoto perustaa toimintansa vastuullisuuteen

Kemin Veitsiluodossa valmistetaan paperia toimistokäyttöön, aikakauslehtiin ja elintarviketeollisuuteen. Tuotantolaitoksessa valmistuu myös sellua ja sahatavaraa. Toiminnan ytimessä on raaka-aineiden ja tuotannon vastuullisuus. Niinpä sääntely, standardit ja ekomerkit kysyvät säntillistä seurantaa ja jatkuvaa kehittämistä.

– Vastuullisuudestamme kertoo se, että olemme saaneet tuotteillemme vahvat sertifikaatit ja ekomerkit. Pidämme itsemme jatkuvasti ajan tasalla sääntelyn muutoksista ja viranomaisten vaatimuksista, kertoo Stora Enso Veitsiluodon laatuinsinööri Pirjo Mäkimattila

Stora Enson konserniin kuuluva Veitsiluodon tuotantolaitos työllistää lähes 800 henkeä. Se on maailman pohjoisin paperitehdas ja yksi Euroopan suurimmista paperi- ja kartonkitehtaista. Paperikoneissa valmistuu materiaalia toimistokäyttöön, aikakauslehtiin sekä elintarvikepakkauksiin. Vuosittain Veitsiluodossa syntyy 850 000 tonnia paperia, 380 000 tonnia sellua ja 200 000 kuutiota sahatavaraa.

Lainsäädäntö asettaa laitokselle pitkän listan vaatimuksia. Sen lisäksi ISO-standardeilla (ISO 14001, ISO 9001, ISO 45001, ISO 50001 ja ISO 20200), ekomerkeillä (EU-ympäristömerkki ja Joutsenmerkki) ja metsäsertifioinneilla on omat tiukat reunaehtonsa.

Lue koko artikkeli tästä linkistä ja seuraa Vastuullisuustyössä-juttusarjaa somessa hashtagilla #vastuullisuustyössä!