Takaisin

Lakiasiantuntija Tarja Anunti tänään Kauppalehdessä

Klassinen heitto kirjanpitäjästä yrittäjän tai yrityksen parhaana ystävänä pitää paikkansa monen kokoisissa yrityksissä. Eikä ihme. Moni yrittäjä pelkää ystävänsä menettämisen puolesta samalla, kun taloushallinto sähköistyy arjessa nähtävin aimoharppauksin.

Kauppalehti julkaisi tänään Linnunmaa Lexin lakiasiantuntijan Tarja Anuntin kirjoittaman blogin siitä, mikä on taloushallinnon asiantuntijan rooli tulevaisuudessa, kun rutiininomaiset tehtävät automatisoituvat kovalla vauhdilla. Millaista osaamista asiantuntijalta vaaditaan, ja mitä työkaluja on olemassa osaamisen kehittämiseksi?

Lue blogi Kauppalehdestä.

"Väitän, että digitalisaation iskiessä kirjanpitoon kirjanpitäjän ihmisyys korostuu. Digitalisaatio tarjoaa rutkasti sähköisiä ja inhimillisiä mahdollisuuksia taloushallinnon laadun parantamiseen. Kun järjestelmät hoitavat kaavamaisen työn huolellisesti, kirjanpitäjän aika vapautuu ydinosaamisen, kuten kirjanpidon lakitaitojen, ylläpitoon. Titteli voi vaihtua kirjanpitäjästä taloushallinnon asiantuntijaksi, talouspäälliköksi tai vaikkapa taloudelliseksi coachiksi, mutta yhtä kaikki, taloushallinnon vaatimukset tuntevaa asiantuntijaa kaivataan."

Tarja Anunti