Anna palautetta!

Kuulisimme mielellämme, mitä mieltä olet Linnunmaa Lex -lakiseurantapalvelusta ja miten palvelun käyttö on sujunut. Mikä toimii hyvin ja missä olisi kehittämisen varaa?

Voit antaa meille palautetta vapaamuotoisesti osoiteessa https://www.linnunmaalex.fi/palautetta-lexista/.

Palautteen voi antaa nimettömänä.

Palautteesi huomioidaan palveluitamme kehitettäessä. Käytit Lexiä sitten päivittäin töidesi tukena tai vain satunnaisesti työpaikalla nähtävänä pidettävien lakien selailuun, mielipiteesi on meille tärkeä.

Kiitos palautteestasi ja mukavia hetkiä Lexin parissa!

Energia

 

 

Väliotsikko

Muutokset-välilehti

 

Sisältö

Lakikirjasto-välilehti

 

Lakikirjastosi sisältö: Lakikirjastosi sisältö on räätälöity käyttöönottovaiheessa annettujen tietojen mukaan (ns. lähtötietolomake). Mikäli sinulla on kysyttävää sisällöstä tai toiveita säädöksiin liittyen, ota meihin yhteyttä joko chatissa tai palvelu@linnunmaalex.fi.

Lakikirjaston puurakenne: Voit selata lakikirjastoasi klikkaamalla auki plusmerkkejä + tai klikkaamalla kategorioiden tai säädösten nimiä.

Vapaasanahaku-kenttään voit kirjoittaa hakusanoja. Suosittelemme katkaisemaan hakusanan tähtimerkillä *, esimerkiksi kemikaal*. Näin haku löytää myös taivutetussa muodossa olevat sanat. Hakutulosten määrä näkyy lakikirjaston yläosassa, ja hakemasi sanat puolestaan tekstin seassa keltaisella korostettuna.

Kun avaat yksittäisen pykälän (esim. 1 § Soveltaminen), näet yläosassa tekniset tiedot: pykälän numero ja nimi, antopäivämäärä, voimaantulopäivämäärä sekä kumoamispäivämäärä.

  • Antopäivämäärä tarkoittaa sitä päivämäärää, jolloin kyseinen säännös on alunperin annettu tai jolloin sitä on viimeksi muutettu.
  • Voimaantulopäivämäärä tarkoittaa sitä päivämäärää, jolloin säännöstä aletaan soveltamaan. Soveltamisesta voi olla lisätietoa myös "Asiantuntijahuomiot muutoksista ja sisällöstä" -kentässä alempana.
  • Kumoamispäivämäärä tarkoittaa sitä päivämäärää, jolloin säännöstä ei enää sovelleta eli se on nimensä mukaisesti kumottu. Mikäli säännös on korvattu jollakin toisella, löydät tiedon "Asiantuntijahuomiot muutoksista ja sisällöstä" -kentästä alempaa.

Säädösteksti on heti päivämäärien alapuolella. Teksti on aina ajan tasalla (lakimuutokset julkaistaan viimeistään 30 päivää niiden antamisen jälkeen) ja sisältää kaikki tekstiin tulleet muutokset.

Asiantuntijahuomiot muutoksista ja sisällöstä -kenttä löytyy pykälän tekstin alapuolelta. Saat sen klikattua auki alaspäin osoittavasta nuolesta. Huomioithan, että tätä kenttää ei ole jokaisessa pykälässä, vaan pelkästään niissä kohdissa, joissa on tapahtunut lakimuutoksia tai joissa on jotakin muuta erityistä huomioitavaa.

Asiantuntijahuomiossa kerrotaan, millä säädöksellä kyseistä kohtaa on muutettu. Sen jälkeen kerrotaan, mitä muutos koskee ja esimerkiksi miten se tulee huomioida ja milloin. Huom!-merkinnällä on korostettu esimerkiksi huomioitaviin määräaikoihin liittyvät seikat.

Vaatimusten täyttymisen arviointi (VTA) -kentästä löydät kuhunkin säännökseen liittyvän arviointikysymyksen. Sen avulla voit esimerkiksi dokumentoida ISO 14001 edellyttämän vaatimusten täyttymisen arvioinnin. Keskeiset vaatimuksia sisältävät pykälät on tunnistettu ja niihin on lisätty kysymys. Kenttä ei siis välttämättä näy jokaisessa pykälässä, vaan pelkästään niissä, jotka sisältävät käytännöllisiä vaatimuksia.

Voit suodattaa kaikki VTA-kysymykset Haku ja raportointi -lomakkeelta: Haku ja raportointi >> Lisävalinnat >> Lisäkentät: Vaatimusten täyttymisen arviointi (VTA).

Vaatimusten täyttymisen arviointi -työkalun käytöstä ja arvioinnin tekemisestä on tässä ohjeessa jäljempänä oma osionsa.

 

Vapaasanahaku-kenttään voit kirjoittaa hakusanoja. Suosittelemme katkaisemaan hakusanan tähtimerkillä *, esimerkiksi kemikaal*. Näin haku löytää myös taivutetussa muodossa olevat sanat. Hakutulosten määrä näkyy lakikirjaston yläosassa, ja hakemasi sanat puolestaan tekstin seassa keltaisella korostettuna.

Haku ja raportointi -lomakkeelta voit rajata hakuasi tarkemmin. Voit esimerkiksi etsiä lakimuutoksia (uusia, muutettuja, kumottuja) tietyltä aihealueelta tai tietyllä päivämäärävälillä. Voit rajata hakutulokset esimerkiksi vain tietyn vastuutahon mukaan, tai hakea hakusanoja vain tietyistä sisältökentistä, esimerkiksi vain säädöksen nimestä.

Tulosjoukon rajaukset -valinnasta voit valita, haluatko ottaa hakutuloksiin vain tietyn tasoisia tuloksia. Jos esimerkiksi haluat pelkästään lakitekstiä sisältäviä pykäliä, voit rajata tulokset valitsemalla vain "Säännös". Lomakkeen oletuksena on aina haku tasoilta "Säädös" (laki/asetus), "Luku" ja "Säännös" (pykälä/artikla).

Lataa Excel-raportti -napista voit ladata Excel-tiedoston tekemästäsi hausta. Tee ensin haluamasi haku ja sen jälkeen klikkaa Lataa Excel-raportti -nappia. Raporttiin tulostuvat kaikki ne sisällöt, jotka ovat Lakikirjastossasi ja jotka olet rajannut hakuun/raporttiin.

 

Etusivun näkymät

 

Lakikirjaston valinta (konsernikäyttäjälle)

Kirjautumisen jälkeen pääset etusivun dashboard-näkymään, jossa on kolme valkoista osiota:

  • Vasemmalla näet viimeisimmät säädösmuutokset järjestyksessä (Uusi lainsäädäntö, Muutettu lainsäädäntö ja Kumottu lainsäädäntö). Klikkaamalla säädöksen nimeä pääset tarkastelemaan kyseisiä muutostietoja Muutokset-välilehdelle. Näytä kaikki -linkistä pääset Muutokset-välilehdelle.
  • Keskellä näet avoimet tehtävät aikajärjestyksessä. Tehtäviä luodaan Lakikirjastossa. Mikäli tehtävän edessä on punainen huutomerkki, tehtävän määräaika on mennyt umpeen. Klikkaamalla tehtävän nimeä pääset siihen pykälään, johon tehtävä on asetettu.
  • Oikealla näet Ajankohtaista-uutispalstan, jossa julkaisemme mielenkiintoisia uutisia ja artikkeleita sääntelystä, EHS-johtamisesta sekä palveluistamme. Arkisto-linkistä pääset lukemaan kaikki uutisemme.

Mikäli käytössäsi on Linnunmaa Lexin ns. konsernimalli, tulee sinun valita sivun yläosan pudotusvalikosta, minkä yhtiön/yksikön tietoja haluat tarkastella. Voit milloin tahansa vaihtaa yksikköä samasta valikosta. Valikko näkyy etusivulla sekä Lakikirjasto-, Muutokset- ja Tehtävät-välilehdillä.

 

Työkalupakki ja merkintöjen tekeminen

 

Sisältö