Takaisin

Elli-Inkeri Mononen Kauppalehdessä: Luotettava tieto on pomon paras kaveri

Käsi sydämelle – milloin viimeksi teit päätöksen tai annoit alaisellesi vastauksen tietämättä, menikö kaikki nyt ihan lain kirjaimen mukaan? Onneksi Google poistaa epävarmuuden kertalaakista. Ainakin melkein. Keskusteluketjuja löytyy rinnakkaisten faktojen tukemiseen. Tuokin työnantaja on toiminut näin, joten eiköhän asia ole kunnossa! Tuskinpa noin iso lafka tekisi tällaisessa asiassa virhettä.

Totuus on, että oikean ja luotettavan tiedon saaminen on tänä päivänä oikeasti vaikeaa. Tähän ei vaikuta vähiten se, että tieto myös vanhenee salamannopeasti. Kun aiheesta X kirjoitetaan artikkeli, on X ehtinyt muuttua silmänräpäyksessä Y:ksi, joskus jo ennen ensimmäistäkään lukijaa. Tai ainakin X:ää on tarkennettu, oikaistu, tulkittu ja sovellettu. Vaikka kirjoitettu artikkeli ei seuraisi aikaansa, on Google jo ehtinyt pisteyttää sen. Kas näin, se löytyy hakutulosten sivulta 1 ja päätyy näin sinun sekä muiden tiedonjanoisten (hätäisten) kenties tärkeimmäksi informaation lähteeksi.

Painetuista kirjoista ei tässä yhteydessä tarvinne erikseen kirjoittaakaan. Kun painomuste on ehtinyt kuivua…

Lue koko blogi Kauppalehdestä >>

Bisneksen lait on Linnunmaa Lexin oma blogi Kauppalehdessä. Blogissa käsitellään bisneksen ajankohtaisia juridisia kysymyksiä ja lainalaisuuksia.